عوامل شهادت بسیجی «امین ضیایی» دستگیر شدند دستور پزشکیان برای انتشار مشخصات جانباختگان ناآرامی‌های اخیر هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همه سناریوهایتان برنامه داریم خنثی‌سازی توطئه ناامنی در خراسان جنوبی شمخانی: پاسخ به اقدام نظامی آمریکا بی‌سابقه خواهد بود توضیح سخنگوی دولت درباره گرفتن خسارت حوادث اخیر از سلبریتی‌ها + جزئیات ضرب‌الاجل یک هفته‌ای عارف درباره خسارات جنگ ۱۲ روزه و حوادث اخیر پزشکیان: قدرت خرید دهک‌های یک تا هفت بهبود یافته است بررسی صلاحیت نامزد‌های انتخابات شورا کلید خورد / ۱۵ درصد داوطلبان زن هستند ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود تدوین برنامه اصلاح نظام اداری با ۶ محور و ۴۸ برنامه پزشکیان: آمریکا و اروپا نگران مردم ایران نیستند/ تا زمانیکه مردم با ما باشند، حل مسائل ممکن خواهد بود عارف: هدف از اصلاحات ساختاری، تثبیت نسبی ارز، رسیدن به رشد قابل قبول و مهار تورم است وزیر کشور: دشمن اعتراضات مردم را به آشوب و اقدامات تروریستی تبدیل کرد لاریجانی: ترامپ این را لو داد که اگر بحران اجتماعی در ایران ایجاد شود، ما عملیات نظامی اجرا می‌کنیم

ظریف: اروپا باید تروریسم اقتصادی آمریکا را رد کند

وزیرامورخارجه کشورمان در پیامی توییتری خطاب به سه کشور اروپایی گفت در صورتی که خواهان اجرای کامل برجام هستند، باید تروریسم اقتصادی آمریکا را رد کنند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۹ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 10
کد خبر: ۵۸۴۳۸

به گزارش راهبرد معاصر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه شب در پیامی توییتری نوشت: ایران تسلیحاتی هسته‌ای را به دلایل مذهبی و راهبردی رد می‌کند [که] سنگین‌تر از هر "توافقی" است.

 

ظریف افزود: اما اگر سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا خواهان اجرای کامل اقدامات اعتمادساز و شفافیت ارتقایافته هستند که برجام تامین کرده، باید تروریسم اقتصادی آمریکا را رد کنند، همانگونه که ویرانگری این کشور در شورای امنیت سازمان ملل متحد را رد کرده‌اند.

 

وزیران خارجه آلمان، انگلیس و فرانسه روز پنجشنبه در نشستی که در لندن برگزار شد و مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز به صورت ویدئوکنفرانس در آن شرکت کرد، تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را رد کردند.

 

سه کشور اروپایی در این نشست که برای هماهنگی گام‌های بعدی در ارتباط با برجام تشکیل شد، بر لزوم حفظ برجام تاکید کردند، اما در عین حال بدون اشاره به بی‌عملی خود به تعهدات برجامی و محکومیت تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه ایران، خواستار پایبندی کامل تهران به تعهدات هسته‌ای شدند.

 

ایران دو سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرف‌های اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گام‌هایی را تحت نظارت آژانس و منطبق با مفاد توافق هسته‌ای برای کاهش تعهداتش آغاز کرد.

 

بر این اساس، ایران ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸، با صدور بیانیه‌ای آخرین گام کاهش تعهدات برجامی خود را اعلام کرد که طبق آن، تهران دیگر هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی‌سازی، درصد غنی‌سازی، میزان مواد غنی‌شده، و تحقیق و توسعه) نخواهد داشت و از این پس، برنامه هسته‌ای ایران فقط بر اساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز طبق روال ادامه می‌یابد.

 

ایران بارها اعلام کرده که اگر سایر طرف‌های باقی‌مانده در برجام تصمیم بگیرند تعهدات خود را مطابق با توافق اجرا کنند، گام‌های کاهش تعهدات برجامی ایران قابل بازگشت خواهد بود.

 

آمریکا اخیرا تلاشی را آغاز کرده که با استناد بی‌پایه به حضورش به عنوان مشارکت‌کننده در برجام به رغم خروجش از این توافق، با استفاده از مکانیسم ماشه همه تحریم‌ها را علیه ایران بازگرداند.

 

واشنگتن در اولین گام خود در این تلاش با شکستی سنگین در شورای امنیت سازمان ملل مواجه شد و قطعنامه پیشنهادی‌اش برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران با 11 رای ممتنع و دو رای مخالف رد شد.

 

ایالات متحده در دومین گام نامه‌ای به شورای امنیت مبنی بر عدم پایبندی چشمگیر ایران به توافق هسته‌ای و درخواست بازگشت همه تحریم‌ها را داد که با مخالف همه اعضا روبه‌رو شد.

 

ریاست شورای امنیت نیز اعلام کرده است که هیچ اقدامی در راستای نامه ارایه شده توسط آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها انجام نخواهد داد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر