وزیر اطلاعات: طرح «مقابله با نفوذ» در حال بررسی در کمیسیون امنیت ملی است خرازی خطاب به ترامپ: با ایران مذاکره واقعی کنید/استقلال خود را به حراج نمی‌گذاریم جزئیات سقوط بالگرد مرحوم رئیسی از زبان غلامحسین اسماعیلی: در نقطه سقوط بالگرد فقط هفت پیکر پیدا شد... + فیلم آغاز ثبت‌نام انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها عارف استعفا کرد؟ دولت موظف به تأمین سفره مردم/ اجرای کالابرگ باید شتاب بگیرد هلاکت دو شرور مسلح گروگانگیر در عملیات نیرو‌های امنیتی خوی این چهار وزیر دولت پزشکیان استیضاح می‌شوند؟ بخشنامه تهیه و تنظیم لایحه بودجه ۱۴۰۵ از سوی پزشکیان ابلاغ شد خاتمی: مسئولان برای گرانی و معیشت مردم تدبیر کنند /صرفه‌جویی مد نظر همه باشد علم‌الهدی: نباید تولید محتوا در فضای مجازی آزاد گذاشته شود درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران عارف: خودسوزی جوان اهوازی سیگنالی جدی برای حاکمیت است دستور معاون پزشکیان برای رفع بوی نامتبوع اتوبان تهران - قم رئیس مجلس سه قانون را ابلاغ کرد

ظریف: اروپا باید تروریسم اقتصادی آمریکا را رد کند

وزیرامورخارجه کشورمان در پیامی توییتری خطاب به سه کشور اروپایی گفت در صورتی که خواهان اجرای کامل برجام هستند، باید تروریسم اقتصادی آمریکا را رد کنند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۹ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 10
کد خبر: ۵۸۴۳۸

به گزارش راهبرد معاصر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه شب در پیامی توییتری نوشت: ایران تسلیحاتی هسته‌ای را به دلایل مذهبی و راهبردی رد می‌کند [که] سنگین‌تر از هر "توافقی" است.

 

ظریف افزود: اما اگر سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا خواهان اجرای کامل اقدامات اعتمادساز و شفافیت ارتقایافته هستند که برجام تامین کرده، باید تروریسم اقتصادی آمریکا را رد کنند، همانگونه که ویرانگری این کشور در شورای امنیت سازمان ملل متحد را رد کرده‌اند.

 

وزیران خارجه آلمان، انگلیس و فرانسه روز پنجشنبه در نشستی که در لندن برگزار شد و مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز به صورت ویدئوکنفرانس در آن شرکت کرد، تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را رد کردند.

 

سه کشور اروپایی در این نشست که برای هماهنگی گام‌های بعدی در ارتباط با برجام تشکیل شد، بر لزوم حفظ برجام تاکید کردند، اما در عین حال بدون اشاره به بی‌عملی خود به تعهدات برجامی و محکومیت تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه ایران، خواستار پایبندی کامل تهران به تعهدات هسته‌ای شدند.

 

ایران دو سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرف‌های اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گام‌هایی را تحت نظارت آژانس و منطبق با مفاد توافق هسته‌ای برای کاهش تعهداتش آغاز کرد.

 

بر این اساس، ایران ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸، با صدور بیانیه‌ای آخرین گام کاهش تعهدات برجامی خود را اعلام کرد که طبق آن، تهران دیگر هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی‌سازی، درصد غنی‌سازی، میزان مواد غنی‌شده، و تحقیق و توسعه) نخواهد داشت و از این پس، برنامه هسته‌ای ایران فقط بر اساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز طبق روال ادامه می‌یابد.

 

ایران بارها اعلام کرده که اگر سایر طرف‌های باقی‌مانده در برجام تصمیم بگیرند تعهدات خود را مطابق با توافق اجرا کنند، گام‌های کاهش تعهدات برجامی ایران قابل بازگشت خواهد بود.

 

آمریکا اخیرا تلاشی را آغاز کرده که با استناد بی‌پایه به حضورش به عنوان مشارکت‌کننده در برجام به رغم خروجش از این توافق، با استفاده از مکانیسم ماشه همه تحریم‌ها را علیه ایران بازگرداند.

 

واشنگتن در اولین گام خود در این تلاش با شکستی سنگین در شورای امنیت سازمان ملل مواجه شد و قطعنامه پیشنهادی‌اش برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران با 11 رای ممتنع و دو رای مخالف رد شد.

 

ایالات متحده در دومین گام نامه‌ای به شورای امنیت مبنی بر عدم پایبندی چشمگیر ایران به توافق هسته‌ای و درخواست بازگشت همه تحریم‌ها را داد که با مخالف همه اعضا روبه‌رو شد.

 

ریاست شورای امنیت نیز اعلام کرده است که هیچ اقدامی در راستای نامه ارایه شده توسط آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها انجام نخواهد داد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار